Skip to main content
/

Site Navigation

Your Account

Choose Language

Help

Current version by: Jack Morgan ,

Title:

Issues Connecting Laptop to ROV

Text:

Currently near the end of the ROV assembly, but when it came time to turn on the ROV, I am unable to connect to Cockpit. When I connect the ROV to my laptop, it initially powers on, I am not able to connect to it. The Power light lights up Green, the Homeplug Connect and Ethernet Connect lights light up orange, and the ROV lights up and makes a series of beeps. But before long, the homeplug light goes out, the ROV headlights begin periodically flashing, and at no point am I able to access cockpit . When I attempt to ping the ROV at 192.168.254.1, it always times out. I have raised a support ticket, but I figured it wouldn't hurt to post the question here in case someone else experienced the same issue and found a solution.
 
Edit: Additionally, when I unplug the USB from the Laptop, a number of the lights on the ROV stay on. Also ran a windows diagnostic to test the connection to 192.168.254.1:8080 and it gave the response: Your"Your computer appears to be correctly configured, but the device or resource (192.168.254.1) is not responding.responding"
Edit: Additionally, when I unplug the USB from the Laptop, a number of the lights on the ROV stay on. Also ran a windows diagnostic to test the connection to 192.168.254.1:8080 and it gave the response: Your"Your computer appears to be correctly configured, but the device or resource (192.168.254.1) is not responding.responding"

Category:

OpenROV v2.8 (Kit Assembly)

Status:

open

Edit by: Jack Morgan ,

Title:

Issues Connecting Laptop to ROV

Text:

Currently near the end of the ROV assembly, but when it came time to turn on the ROV, I am unable to connect to Cockpit. When I connect the ROV to my laptop, it initially powers on, I am not able to connect to it. The Power light lights up Green, the Homeplug Connect and Ethernet Connect lights light up orange, and the ROV lights up and makes a series of beeps. But before long, the homeplug light goes out, the ROV headlights begin periodically flashing, and at no point am I able to access cockpit . When I attempt to ping the ROV at 192.168.254.1, it always times out. I have raised a support ticket, but I figured it wouldn't hurt to post the question here in case someone else experienced the same issue and found a solution.
Currently near the end of the ROV assembly, but when it came time to turn on the ROV, I am unable to connect to Cockpit. When I connect the ROV to my laptop, it initially powers on, I am not able to connect to it. The Power light lights up Green, the Homeplug Connect and Ethernet Connect lights light up orange, and the ROV lights up and makes a series of beeps. But before long, the homeplug light goes out, the ROV headlights begin periodically flashing, and at no point am I able to access cockpit . When I attempt to ping the ROV at 192.168.254.1, it always times out. I have raised a support ticket, but I figured it wouldn't hurt to post the question here in case someone else experienced the same issue and found a solution.
 
Edit: Additionally, when I unplug the USB from the Laptop, a number of the lights on the ROV stay on. Also ran a windows diagnostic to test the connection to 192.168.254.1:8080 and it gave the response: Your computer appears to be correctly configured, but the device or resource (192.168.254.1) is not responding.
Edit: Additionally, when I unplug the USB from the Laptop, a number of the lights on the ROV stay on. Also ran a windows diagnostic to test the connection to 192.168.254.1:8080 and it gave the response: Your computer appears to be correctly configured, but the device or resource (192.168.254.1) is not responding.

Category:

OpenROV v2.8 (Kit Assembly)

Status:

open

Edit by: Jack Morgan ,

Title:

Issues Connecting Laptop to ROV

Text:

Currently near the end of the ROV assembly, but when it came time to turn on the ROV, I am unable to connect to Cockpit. When I connect the ROV to my laptop, it initially powers on, I am not able to connect to it. The Power light lights up Green, the Homeplug Connect and Ethernet Connect lights light up orange, and the ROV lights up and makes a series of beeps. But before long, the homeplug light goes out, the ROV headlights begin periodically flashing, and at no point am I able to access cockpit . When I attempt to ping the ROV at 192.168.254.1, it always times out. I have raised a support ticket, but I figured it wouldn't hurt to post the question here in case someone else experienced the same issue and found a solution.

Edit: Additionally, when I unplug the USB from the Laptop, a number of the lights on the ROV stay on.
Currently near the end of the ROV assembly, but when it came time to turn on the ROV, I am unable to connect to Cockpit. When I connect the ROV to my laptop, it initially powers on, I am not able to connect to it. The Power light lights up Green, the Homeplug Connect and Ethernet Connect lights light up orange, and the ROV lights up and makes a series of beeps. But before long, the homeplug light goes out, the ROV headlights begin periodically flashing, and at no point am I able to access cockpit . When I attempt to ping the ROV at 192.168.254.1, it always times out. I have raised a support ticket, but I figured it wouldn't hurt to post the question here in case someone else experienced the same issue and found a solution.

Edit: Additionally, when I unplug the USB from the Laptop, a number of the lights on the ROV stay on.

Category:

OpenROV v2.8 (Kit Assembly)

Status:

open

Original post by: Jack Morgan ,

Title:

Issues Connecting Laptop to ROV

Text:

Currently near the end of the ROV assembly, but when it came time to turn on the ROV, I am unable to connect to Cockpit. When I connect the ROV to my laptop, it initially powers on, I am not able to connect to it. The Power light lights up Green, the Homeplug Connect and Ethernet Connect lights light up orange, and the ROV lights up and makes a series of beeps. But before long, the homeplug light goes out, the ROV headlights begin periodically flashing, and at no point am I able to access cockpit . When I attempt to ping the ROV at 192.168.254.1, it always times out. I have raised a support ticket, but I figured it wouldn't hurt to post the question here in case someone else experienced the same issue and found a solution.

Category:

OpenROV v2.8 (Kit Assembly)

Status:

open